Wat is het verschil tussen slagkruismolen en kruisslagmolen?

Er is geen verschil, beide vormen kunnen gebruikt worden. Hoofdzakelijk wordt slagkruismolen gebruikt.

 

Waarom kiezen voor een Peppink slagkruismolen in plaats van een hamermolen?

Dit is erg afhankelijk van het product en de eisen van de klant. Voor gecontroleerd fijn vermalen is een slagkruismolen uitermate geschikt. Voor het vermalen van producten met hoge capaciteit en mindere eisen voor de korrelverdeling is de hamermolen ideaal.

 

Kunnen Peppink AN molens gecertificeerd worden met de ATEX normering?

Peppink AN molens worden geleverd met een gegoten behuizing, dit maakt de molen goedkoop en degelijk. Echter is bij gietwerk geen ATEX normering mogelijk aangezien het gietwerk zwakkere delen kunnen bevatten welke niet waarneembaar zijn.

 

Kunnen Peppink W molens gecertificeerd worden met de ATEX normering?

Ja, De Peppink W molens worden gelast geproduceerd. Met een speciaal programma kunnen de wanddiktes voor de molen berekend worden en kan worden voldoen aan de ATEX normering.

 

Tot welke fijnheden kan de Peppink molen product vermalen?

Dit is erg afhankelijk van de instellingen van de molen en het toegevoerde product. Product wat goed te vermalen is kan tot wel fijnheden van 50 micron vermalen worden. Een mooi voorbeeld hiervan is suiker.

 

Tot wat voor explosiedruk is de Peppink molen ontworpen?
De explosiedrukken van een Peppink molen worden berekend met een ondersteunend softwareprogramma. Uit dit programma komen minimale wanddiktes welke een bepaalde explosiedruk op kan vangen. Explosiedrukken zijn dus klantspecifiek.

 

Waarom zijn Peppink AN molens niet gelast verkrijgbaar?
De Peppink AN molens zijn gegoten uitgevoerd, dit houdt de molen erg goedkoop en garandeert de werking. Wanneer wordt gekozen voor een gelaste uitvoering nemen de kosten toe. Peppink spreekt dan van een W molen. W molens hebben als voordeel om hogere capaciteiten te creëren en kunnen daarnaast met ATEX gecertificeerd worden.