Specialist
Peppink is de specialist als het om fijnmalen gaat. De trend in de wereld is om producten steeds fijner te vermalen. Peppink biedt hiervoor de oplossingen.

Peppink heeft al meer dan 100 jaar ervaring als het om verkleinen gaat. Met de Peppink maalmolens kunnen fijnheden tot 50 micron worden bereikt. Het optimaal verkleinen van product is specialisten werk, geen product gedraagt zich namelijk hetzelfde tijdens een maalproces.

Peppink molens in bedrijf

Meer dan fijnmalen
De nadruk van Peppink ligt op het fijnmalen van product. Echter kan de eindfijnheid ook op bijvoorbeeld 1 mm ingesteld worden. De Peppink molens zijn voor meerdere toepassingen toepasbaar.

Voorbeelden
Door de jaren heen heeft Peppink reeds meer dan 1000 verschillende producten vermalen. Onder andere suiker, tarwe, pepers, specerijen, lactose, soja, gras, kuilvoer, kunststoffen etc..

Voor het fijnmalen van uw product bent u bij Peppink dus aan het juiste adres.

Een greep uit onze maalgeschiedenis

Wij bieden onze klanten altijd individueel advies en helpen bij het zoeken naar de ideale maalmolen. Met de beschikking over de Peppink proefmalerij kunt u tevens een goed beeld krijgen over het malen met de Peppink molen.

Om een duidelijk beeld te krijgen bij het Peppink fijnmalen volgen hier enkele voorbeelden.

Mais van grof naar fijn

Maïs
Onlangs heeft Peppink maïs vermalen met een 300 AN slagkruismolen. Na een aantal maalproeven zijn uiteindelijke de ideale instellingen gecreëerd en is poeder vermalen tot de gewenste  250 micron. 

Voor een duidelijk beeld van het grof tot fijn malen, klikt u op de foto hiernaast.

Stevia van grof naar fijn

Stevia
Stevia is een zeer zoet specerij. Het is zo’n 30 maal zoeter dan suiker en zeer geschikt voor diabetici. Voor het verkrijgen van de zoetstoffen, moeten de gedroogde bladeren van een stevia plant vermalen worden. Dit maalproces is met de Peppink 200 AN slagkruismolen uitgevoerd. Het eindresultaat is Stevia poeder fijner dan 100 micron.

Klikt u op de afbeelding hiernaast voor het resultaat.

Nootmuskaat van grof naar fijn

Nootmuskaat
De oorsprong van nootmuskaatpoeder zijn muskaatnoten van zo’n 2-3 centimeter groot, deze noten groeien ‘s zomers aan een muskaatboom. Peppink heeft voor een specerijen fabriek muskaatnoten vermalen met een Peppink slagkruismolen. Het uiteindelijke resultaat na het vermalen van de noten was het bekende nootmuskaatpoeder fijner dan 200 micron.

Voor een vergrootte afbeelding klikt u op de foto hiernaast.